Bertens naar finale in Gstaad

Kiki Bertens heeft op het WTA toernooi van Gstaad de finale bereikt. Ze boekte alweer haar vijfde zege in twee dagen nadat het toernooi eerder deze week geteisterd werd door de regen.

Bertens nam het in de halve finale op tegen de als eerste geplaatste Timea Bacsinszky. Bertens en Bacsinkzky kennen elkaar nog van Roland Garros, waar Bertens in de kwartfinale de beste was. Ook vandaag moest Bacsinzky het onderspit delven. De Zwitserse nam in de eerste set nog wel een 5-2 voorsprong, maar verloor vervolgens vijf games op rij.  Ook in de tweede set nam Bacsinzky een voorsprong, maar wederom knokte Bertens zich terug om uiteindelijk de tiebreak van de tweede set met 7-1 te winnen.

Bertens won gisteren al twee enkelspelen en een wedstrijd in het dubbelspel, waarna ze eerder vandaag met 6-3 en 6-1 won van de Russin Irina Chromatsjeva. Later vandaag zou ze ook nog in actie komen tijdens het dubbelspel, maar na overleg met haar dubbelpartner Johanna Larsson hebben ze besloten die wedstrijd te laten schieten.

Morgen speelt ze de finale van het enkelspel tegen de Zwitserse Viktroija Golubic, de nummer 108 van de wereld.