Oranje verliest ook dubbelspel en kan wereldgroep Davis Cup vergeten

De Nederlandse tennissers hebben in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone van de Davis Cup verloren van Rusland. Matwé Middelkoop en Robin Haase gingen in het dubbelspel in Moskou in drie sets onderuit tegen Andrei Rublev en Konstantin Kravchuk. Het werd 6-3, 6-4 en 7-5.

Haase en Thiemo de Bakker verloren vrijdag allebei in het enkelspel, zodat de wedstrijd na de nederlaag in de dubbel al vandaag beslist is. Rusland mag later dit jaar in de play-offs gaan strijden voor een plek in de wereldgroep. Nederland speelt in september tegen Zweden voor behoud in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone.

Middelkoop dubbelt normaal gesproken met Wesley Koolhof, maar captain Jan Siemerink koos echter voor Haase. Dat bleek niet goed uit te pakken. De eerste twee sets maakten Middelkoop en Haase, vooral op de belangrijke momenten, te veel fouten. In de derde set kwam er nog even een opleving, maar het Russische duo voorkwam voorkwam met een sterk slot het spelen van een vierde set. 

Het dubbelspel was binnen twee uur gespeeld. Zondag staan er nog twee enkelspelen gepland en kan Oranje nog hooguit de eer redden.