Half-bebaarde hoogspringer mist Spelen op zure wijze

Hoogspringer Gianmarco Tamberi heeft na zijn fantastische Diamond League-zege van vrijdagavond een gigantische domper te verwerken gekregen. De Italiaan sprong in Monaco over 2,39 meter, een nieuw Italiaans record en een hoogte waarmee hij zich definitief bij de grote favorieten voor olympisch goud schaarde.

De winst was op dat moment binnen voor Tamberi, die daarna nog een poging op 2,41 meter deed. Dat ging echter helemaal fout. Hij raakte geblesseerd aan zijn enkel en moest met een brancard het stadion uitgedragen worden. In het ziekenhuis bleek dat hij zijn enkelband afgescheurd heeft, wat uiteraard een einde maakt aan zijn olympische droom. 

Tamberi maakte in de afgelopen jaren vooral furore vanwege zijn verschijning: voor grote wedstrijden scheert hij regelmatig precies één helft van zijn gezicht, waardoor er een soort halve baard ontstaat. Sinds dit jaar is hij ook daadwerkelijk wereldtop en topkandidaat voor de medailles, tot vrijdagavond. 

"Maak me alsjeblieft wakker uit deze nachtmerrie...geef alsjeblieft mijn droom terug", schrijft een totaal gedesillusioneerde Tamberi op Instagram"Al die jaren waarin alles gericht was op die ene wedstrijd, al die opofferingen voor die ene dag...ik zou graag zeggen dat ik sterker dan ooit terug zal komen, maar ik kan op het moment niks anders dan huilen. Vaarwel, mijn Rio."

Tamberi viert zijn Europese titel, die hij vorige week won in Amsterdam (Foto: Getty)