Drie zeges voor Bertens op één dag

Kiki Bertens heeft een zware, maar succesvolle, dag achter de rug bij het WTA-toernooi van Gstaad. In Zwitserland moest de tennisster vandaag drie keer in actie komen, maar ze wist alle drie de wedstrijden in winst om te zetten.

Het toernooi wordt geteisterd door de regen, waardoor dinsdag en donderdag helemaal niet gespeeld kon worden en woensdag slechts enkele games werden gespeeld. Daardoor waren diverse partijen uit de eerste ronde nog niet gespeeld, waaronder de partij van Bertens, terwijl vandaag de kwartfinales al op het programma hadden moeten staan.

Bertens had in haar eersterondepartij tegen Tamira Paszek woensdag zeven games kunnen afwerken, en moet daar vandaag nog ruim twee sets aan toevoegen. Ze stapte na verlies in de eerste set alsnog met winst van de baan; 5-7, 6-2 en 6-4. Amper twee uur later stond de volgende partij al op het programma; de tweede ronde tegen de qualifier Clair Feurerstein. Bertens werkte in de eerste set nog drie setpunten weg, pakte die eerste set en won de tweede set eenvoudig met 6-1.

Na die twee partijen, in totaal drie en een half uur tennis, was het nog niet klaar voor Bertens. Ze werd ook verwacht in het dubbelspel, waar ze de kwartfinale moest spelen met haar Zweedse partner Johanna Larsson. Die wedstrijd werd gewonnen door het als tweede geplaatste duo met 6-3 en 6-2. Larsson had overigens eerder op de dag 'slechts' één partij moeten spelen en had deze ook gewonnen.

Met een beetje geluk staat voor Bertens morgen eenzelfde soort dag op het programma. Eerst moet ze vroeg op de dag aantreden in de kwartfinale van het enkelspel tegen de Russin Irina Khromacheva en bij winst moet ze later ook nog in de halve finale spelen. Daarin treft ze mogelijk haar dubbelpartner Larsson, waarmee ze sowieso nog een halve finale moet spelen in het dubbelspel. 

Bertens wint drie keer op één dag. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Bertens wint drie keer op één dag. (PRO SHOTS/Joep Leenen)