Zivkovic zet zinnen op vertrek bij Ajax

Richairo Zivkovic is op weg naar de achterdeur bij Ajax. De geflopte aanvaller wil bij FC Utrecht zijn carrière nieuw leven inblazen en hoopt op medewerking. De 19-jarige Zivkovic kwam twee jaar terug voor twee miljoen euro over van FC Groningen. Doorbreken lukte hem nog niet, ondanks dat hij na een aantal persoonlijke fouten deze zomer een omslag maakte.

"Ik hield bijna geen vakantie en trainde keihard door. Ik wist dat ik voor goud moest gaan en wilde dat ook", zegt hij tegen de Telegraaf. "Ik weet nu wat er van een profvoetballer wordt gevraagd. De openingsweek bij Jong Ajax in Nederland ging super en ik was blij dat de trainer Peter Bosz me in de selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk opnam, omdat ik volgens hem zo goed had getraind."

"In Mayrhofen trok ik de goede lijn door en tegen FC Liefering was ik zelfs de eerste spits. Als je dan vervolgens tegen AFC niet bij het elftal dat de eerste helft én niet bij de ploeg die na rust speelde zit, weet je dat je kennelijk alleen mee was naar Oostenrijk als veldvulling. Zodat er ook elf-tegen-elf kon worden gespeeld als er twee spelers geblesseerd zouden raken. Nu Mateo Cassierra er is en Arek Milik heeft aangegeven te blijven, kan Zivko vertrekken. Ik heb het gevoel dat ik als jojo word gebruikt, dat er spelletjes worden gespeeld."

Zivkovic is nog steeds gewild op de transfermarkt. Nu het hem niet is gelukt Ajax te overtuigen, zet hij zijn zinnen op een transfer naar Utrecht. "Het is nu het beste dat ik vertrek. Ik hoop dat Ajax zich reëel opstelt en niet de hoofdprijs vraagt voor een verhuur of verkoop. Zodat ik mijn carrière een goed vervolg kan geven."