Kid Flash debuteert in derde seizoen The Flash

Alwéér een nieuwe speedster in The Flash? Nee, niet echt. Nadat in het tweede seizoen van de DCTV-serie de rol van Wally West is geïntroduceerd, zal deze in het derde seizoen uitgroeien tot wat iedereen al verwachtte: een sidekick voor Barry Allen. Dit bericht bevat lichte spoilers voor wie nog niet bij is met de serie.

Keiynan Lonsdale deed in het tweede seizoen zijn intrede als Wally, de broer van Iris West. Hij beschikte niet over de speed force-krachten die Barry Allen machtig is, maar Lonsdale werd direct gecredit als vast castlid, wat een hint was naar verdere ontwikkelingen. En inderdaad: in het tweede seizoen overkwam hem iets dat duidelijk een voorzetje was voor het ontwikkelen van op z'n minst toch wel een beetje superkrachten.

Wally West, als de neef van Iris, is in de comics in eerste instantie ook Kid Flash, als sidekick van Barry Allen en lid van de Teen Titans. Na de dood van Barry Allen, tijdens Crisis on Infinite Earths (1986), werd hij The Flash en dat bleef hij tot 2011, toen het personage verdween tijdens de Flashpoint-verhaallijn, waarin het DC Universe een hevige verandering onderging. Toevallig is Flashpoint ook de titel van de eerste aflevering van het derde seizoen, wat kan betekenen dat in dit seizoen alles, qua verhaal- en karakterontwikkelingen, mogelijk is.

The CW heeft vandaag een set foto's vrijgegeven van Lonsdales outfit als Kid Flash. Het kostuum is duidelijk gebaseerd op de outfit van West in de comics, met het 'open' masker en de gele kleur.

Keiynan Lonsdale als Kid FlashKeiynan Lonsdale als Kid Flash (2)
Keiynan Lonsdale als Kid Flash (klik voor een grotere versie)

The Flash begint in oktober op het Amerikaanse The CW, en zal naar verwachting begin 2017 in Nederland van start gaan op FOX. Volgende week, tijdens Comic-Con International, worden meer details over het nieuwe seizoen verwacht.