De Breij brengt oudejaarsshow als boek uit

Cabaretière Claudia de Breij brengt in januari een boek uit over de oudejaarsconference die zij dit jaar maakt. Het boek bevat de integrale tekst van de voorstelling, maar in het boek vertelt zij ook over de reizen en inzichten die voorafgingen aan het schrijven van de conference.

Dat heeft uitgeverij Lebowski op de website bekendgemaakt. De Breij maakt dit jaar voor het eerst een oudejaarsconference. Zij wilde "haar verhalen niet alleen baseren op wat ze in de krant las, maar zelf dáár zijn waar het nieuws was", aldus een verklaring op de site. De teksten gaan over onderwerpen waar De Breij zeer betrokken bij is: migratie, vluchtelingen en maatschappelijke onrust.

Nadat zij in 2015 volop in de belangstelling had gestaan, onder meer door haar boek Neem een geit, koos ze in 2016 bewust voor wat meer luwte. De Breij trouwde zaterdag op Schiermonnikoog met haar vriendin Jessica van Geel. Het is het tweede huwelijk voor de cabaretière; eerder gaf ze het jawoord aan presentatrice Conny Kraaijeveld. In 2011 gingen de twee uit elkaar.

De Breij brengt oudejaarsshow als boek uit
De Breij brengt oudejaarsshow als boek uit (Foto: BuzzE)