Voetbalsters moeten op bizar klein veldje spelen

Opvallende beelden uit de hoogste Amerikaanse vrouwenvoetbalcompetitie, de Women's Soccer League. Daar stond zaterdagavond het duel tussen de Western New York Flash en de Seattle Reign op het programma, maar het veld van de Flash werd gebruikt voor een muziekfestival.

Er moest dus een oplossing komen en die lag er, zo dacht men, in het lokale honkbalstadion. In allerijl werd een voetbalveldje aangelegd op Frontier Field, wat volgens de stadionspeaker ongeveer 50 bij 90 meter was. Het strafschopgebied was vermoedelijk wel op normale grootte, maar dat resulteerde bijvoorbeeld in een ruimte tussen strafschopgebied en zijlijn van hooguit een paar meter. Diverse Amerikaanse speelsters waren woedend, waaronder international Megan Rapinoe.

De grote baas van de competitie, Jeff Plush, kwam al snel met een statement naar buiten. "De afmetingen van het veld voldeden niet aan onze eisen, maar vanwege verschillende factoren hebben we besloten om de wedstrijd toch door te laten gaan op dat veld. Achteraf was het een verkeerde beslissing. We hebben de integriteit van het spel vandaag niet in stand gehouden en bieden onze verontschuldigingen aan aan de spelers, teams, fans en alle andere betrokkenen." 

De Flash won de wedstrijd overigens met 3-2, geholpen door twee goals die voortkwamen uit een inworp ter hoogte van het strafschopgebied. De hele wedstrijd is hieronder terug te kijken: we zouden nou niet per se aanraden om ook daadwerkelijk anderhalf uur te gaan kijken, maar het geeft wel een blik op de grootte van het veld.

(Bron: YouTube)