EW&F, Level 42 en Ron Carter op NSJ

Op de middelste dag van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam staan weer zo'n vijftig optredens en clinics op het programma. Uit de oude hitdoos onder meer Earth Wind & Fire en Level 42. De legendarische bassist Ron Carter, inmiddels bijna tachtig jaar, speelt met de al net zo befaamde gitarist Pat Metheny.

Ahoy herbergt het jazzevenement drie dagen lang, met 150 optredens van 1300 artiesten op dertien podia. De 70.000 kaarten waren snel uitverkocht.

Branford Marsalis en zijn kwartet treden op met zanger Kurt Elling. Verder onder meer: Charlie Wilson (zanger van The Gap Band), Jungle by Night, Fay Claassen & Peter Beets Trio, Maartje Meijer Band en Sabrina Starke. Fusionband Steps Ahead houdt een reünie op het podium.

Anderson Paak loopt de Nederlandse festivals af. Vorig weekend stond de dertigjarige Amerikaan op het Amsterdamse Pitch, hij wordt verwacht op Lowlands en staat zaterdag met zijn Free Nationals in de Maas-zaal in Ahoy. De rapper/drummer, die veel met Dr. Dre werkt, geldt als een van de grote soul-& funkbeloften voor de komende jaren.