FOK! Wat een weer... Perioden met zon

Goeiemorgen! Het beloofd een lekker weekend te gaan worden. De neerslagkansen zijn zeker vandaag niet groot en er is op beide dagen behoorlijk veel ruimte voor de zon. Morgen wordt de warmste dag van dit weekend met temperaturen die tussen de 25 en 28 graden komen te liggen. Deze warme lucht komt van oorsprong uit Florida, maar die is onderweg natuurlijk wel wat afgekoeld.

In de loop van van de dag kunnen er wel wat wolkenvelden voorkomen en dit als gevolg van een zwak warmtefrontje. Héél misschien dat daar vanavond in het noordwesten een enkel spatje uit kan vallen, maar over het algemeen blijft het ook daar wel neerslagvrij. De aangevoerde lucht is tamelijk droog, dus dat spatje haalt waarschijnlijk de grond niet eens. Er staat een matige zuidwestelijke wind en de temperatuur ligt tussen de 21 graden op Texel en 25 in Maastricht. Ideaal om 's avonds een terrasje te pakken. 

Morgen voelt het wat benauwder aan omdat de lucht wat vochtiger wordt. Dit lijkt echter niet op grootschalig onweer uit te draaien. Zoals het er nu naar uitziet maakt alleen de noordoostelijke helft van ons land kans op een bui.

Na het weekend is het over het algemeen licht wisselvallig en vrij koel zomerweer. De maxima hebben dan moeite om de 20 graden te halen, en zeker op woensdag kan daarbij ook weer enige regen vallen. Tegen het volgend weekend wordt het mogelijk weer warmer, maar dat is nog ver weg. En zo hobbelen we maar een beetje door deze zomer.

Fijn weekend!

Zon op 05:30
Zon onder 21:59
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Hollandse lucht bij Luuntje (Foto: Luuntje)
Hollandse luchten bij het station (Foto: Luuntje)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1816 Argentinie verklaart zich onafhankelijk van Spanje.
1945 De Nederlandse minister van financien Piet Lieftinck stelt de geldzuivering in: voor 14 juli moeten alle bankbiljetten van 100 gulden zijn ingeleverd.
1982 Coca Cola introduceert Cola Light.
1990 Er breekt brand uit aan boord van de Noorse supertanker Mega Borg, die vastliep in de Golf van Mexico. Het schip verliest een deel van zijn vracht die bestaat uit 244 miljoen liter olie.
2006 In Irkoetsk stort S7-airlines 778 neer. Minstens 124 mensen, waaronder ook westerlingen komen om het leven.
2011 Soedan splitst op in Noord-Soedan en Zuid-Soedan.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.