Evolve wordt free-to-play op alle platforms

Eerder vandaag werd opgemerkt dat de multiplayer shooter Evolve uit de Steam store was gehaald. Iets daarna kondigde ontwikkelaar Turtle Rock Studios aan dat er een grootse aankondiging aan zat te komen. Die is er inmiddels: Evolve wordt gratis.

Evolve is een asymmetrische tactische shooter waarin vier spelers de rol van jagers (hunters) aannemen en het opnemen tegen één speler (monster). De game kwam begin 2015 uit en gooide in de aanloop naar release hoge ogen; ook reviewers waren erg te spreken over de game. De pret werd helaas al snel gedrukt toen de uitgever besloot om met een heel scala aan verschillende edities, season passes en eindeloze DLC-pakketten te komen. Dit liet een nare bijsmaak achter bij een boel gamers en al snel begon de playerbase terug te lopen.

Turtle Rock heeft nu in een verklaring aangegeven dat de game gratis wordt, in eerste instantie op pc, maar later volgen ook de andere platforms PlayStation 4 en Xbox One. In de verklaring spreekt de ontwikkelaar over de "DLC shitstorm" die volgde op het DLC-festijn van uitgever 2K Games. Behalve dat de game geheel gratis wordt, worden ook een heleboel andere aspecten van Evolve aangepakt. Zo gaat het progressiesysteem over de kop, komen er nieuwe balance-tweaks om teams minder afhankelijk te maken van de healers en de trappers, en komen er verbeteringen op het gebied van maps, de UI en de laadtijden.

Vanaf morgen is Evolve al gratis te spelen op pc en nadat er een soort bètaperiode is geweest volgen Xbox One en PlayStation 4. Ook alle DLC, dus alle 'nieuwe' hunters en monsters, wordt gratis. Hier kun je de FOK!-review van Evolve teruglezen.