Roleder verrast met hordengoud, tegenvallende Rohler

De tweede dag van het EK atletiek is achter de rug en er worden langzaam steeds meer medailles verdeeld. Het meest positieve voor Nederland was natuurlijk het goud van Churandy Martina en het brons van Ignisious Gaisah, maar ook op andere onderdelen werden er medailles verdeeld. Zo won Cindy Roleder enigszins verrassend op de 100 meter horden en was er ook bij het speerwerpen voor mannen een verrassing.

Op de 100 meter horden dacht iedereen aan een strijd tussen de Britse Tiffany Porter en de Witrussische Alina Talay. Talay was ook goed weg, maar het was de Duitse Cindy Roleder die in extremis het goud pakte in de snelste seizoenstijd van een Europeaanse: 12.62. Een mooie inhaalrace van de Duitse zorgde ervoor dat ze het goud pakte met een mooie techniek over de laatste paar horden.

Bij het speerwerpen werd gehoopt op grote afstanden, misschien wel over de 90 meter. Thomas Röhler was de persoon die dat moest doen, maar de Duitser kwam niet verder dan 80 meter. Hij werd dan ook slechts vijfde. Ook Vitezslav Vesely kwam niet verder dan een worp van 83 meter, maar dit was toch al goed voor zilver. Antti Ruskanen gooide erg goed in de kwalificatie, maar kwam nu met 82 meter maar tot brons.

Gelukkig was daar een verrassende Let. Zigismunidis Sirmais kwam maar tot 83.95 dit seizoen (wat ook genoeg was geweest voor goud), maar gooide in de vijfde worp een prachtige 86.66. Dit was een persoonlijk record en duidelijk genoeg voor de winst. Zo pakte hij de eerste medaille voor de Letten.