Stel je vragen aan paralympiër Daniel Perez

Vandaag over precies twee maanden zullen de Paralympische Spelen van start gaan. In aanloop naar deze Spelen loopt er een wekelijkse specialreeks over de sporten die gaan plaatsvinden in Rio de Janeiro. Deze week kwam onder andere de sport boccia aan bod. Nederland heeft in deze sport een wereldtopper, namelijk Daniel Perez. Om Perez en de sport boccia wat meer onder de aandacht te brengen, leek het ons een goed idee om deze atleet eens wat vragen te stellen. 

Tijdens de wereldkampioenschappen in Peking in 2014 wist de 34-jarige Perez al een historische bronzen medaille te pakken. Dit was de eerste Nederlandse medaille in de geschiedenis van de bocciasport. In 2015 won Perez goud op de World Open in Polen door de nummer één van de mondiale ranglijst David Smith te verslaan met 5-2. Deze prestatie herhaalde hij op de World Open in Colombia, waar perez de Noor Roger Aandalen versloeg. Op dit moment is Perez in de klasse BC1 de nummer vier van de wereld. 

Boccia is een sport die vooral gespeeld wordt door atleten met een cerebrale parese (hersenaandoening met onder andere spasme) en sporters de vanwege hun beperking nauwelijks een andere sport kunnen uitvoeren. Het is een sport die veel precisie en strategie vereist en is te vergelijken met het welbekende jeu de boules of petanque. Hier kun je meer lezen over de sport boccia. 

De vragen aan Daniel Perez zullen niet alleen door de FOK!sportredactie bedacht worden. We willen ook graag de lezers uitnodigen om vragen te stellen aan Perez over alles wat met de sport boccia en de Paralympische Spelen te maken heeft. Iedereen is welkom om onder dit bericht de vragen te stellen, waar wij vervolgens een selectie uit zullen maken. Vragen mogen uiteraard ook in het speciale topic op het forum gepost worden.