Gunstige lotingen voor Van Barneveld en Van Gerwen op World Matchplay

Bij de PDC is geloot voor de World Matchplay, het op één na belangrijkste darttoernooi van het jaar. Voor Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld kwam er op papier een gunstige loting uit de bus rollen.

Titelverdediger Van Gerwen moet het opnemen tegen Jamie Caven en Van Barneveld werd gekoppeld aan Brendan Dolan In totaal doen er vanaf volgende week zaterdag vijf Nederlanders mee in Blackpool. Ook Benito van de Pas, Jelle Klaasen en Vincent van der Voort zullen aan de oche verschijnen. 

Van de Pas moet aanleggen tegen Dave Chisnall. Chizzy werd dit jaar al snel uitgeschakeld in de Premier League Darts, maar laat op de vloer wel zien dat hij kan darten. Op het WK anderhalf jaar geleden speelden beiden ook al eens tegen elkaar op het podium, toen was Big Ben de sterkste. Van der Voort treft ook een oude bekende. Hij zal aantreden tegen Kyle Anderson. Beide heren troffen elkaar al op het afgelopen WK, waar Van der Voort de Australiër de baas was. Klaasen zal aantreden tegen aanlegt tegen Steve Beaton.

De 23e editie van de World Matchplay kent 32 deelnemers. De zestien beste darters van de wereldranglijst zijn geplaatst en zij zullen aantreden tegen de beste zestien van de Pro Tour Order of Merit, geschoond voor de top zestien van de wereldranglijst. De Pro Tour-ranking is een ranking waarin alleen de vloertoernooien en de Euro Tour-toernooien zijn meegenomen. 

Het toernooi begint op 16 juli en acht dagen later is de finale. Phil Taylor heeft dit toernooi vijftien keer gewonnen. Van Gerwen was vorig jaar de beste, nadat hij met 18-12 van James Wade won.