FOK! Wat een weer..Zon en wolken

Goeiemorgen! De temperaturen lopen geleidelijk aan op, maar waarschijnlijk niet voor lange duur. Op zaterdag wordt het gemiddeld rond de 23 graden en op zondag komen we boven de zomerse 25 graden uit. Daarna koelt het weer af naar maxima van rond of iets onder de 20 graden. Zaterdag blijft het droog, zondag kan er later op de dag een regen- of onweersbui ontstaan. Vandaag blijft het tot de avond vrijwel overal droog.

In de noordelijke provincies vinden we op deze donderdag de meeste en dikste bewolking. Daar heeft de zon dan ook moeite om er doorheen te komen. Hoe verder we naar het zuiden trekken hoe dunner de bewolking is. In Brabant en Limburg schijnt de zon vaak, maar die wordt wel afgewisseld door velden met sluierbewolking. In deze provincies kan het dan ook wel 24 graden worden, terwijl ze het in het noorden met maximaal 20 graden moeten doen. In de avond kan het daar ook wat gaan regenen. De zuidwestenwind neemt later toe naar matig in het binnenland tot vrij krachtig aan zee, 4 tot 5 Bft.

Morgen is er overal meer bewolking en de meeste neerslag wordt opnieuw in het noorden verwacht. Later op de dag klaart het vanuit het westen weer op. Het is iets frisser met maxima overal rond 20 graden.

Fijne dag!

Zon op 05:28
Zon onder 22:00
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Rode bessen (Foto: qltel)
                                                   Deze mooie foto is van qltel. Prachtige rode bessen. (foto:qltel)

qltel doet nog andere dingen tussen het nieuwsposten door. Hout zagen bijvoorbeeld (Foto: qltel)
qltel doet nog andere dingen tussen het nieuwsposten door. Hout zagen bijvoorbeeld (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1837 Laatste doodsvonnis voltrokken in Zwolle: Albert Wetterman wordt opgehangen voor de moord op zijn vrouw.
1972 De Nederlandse regering besluit niet langer het gebruik van softdrugs te vervolgen
1974 Het Nederlands Elftal verliest de finale van het WK-voetbal met 2-1 van het gastland West-Duitsland.
2005 Aanslagen op het openbaar vervoer in Londen waarbij 56 doden vallen.
2011 Tijdens de bouw voor uitbreiding van het voetbalstadion van FC Twente, de Grolsch Veste, stort een gedeelte van het dak in. Er zijn 2 dodelijke slachtoffers en 14 gewonden te betreuren. 

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.