Messi krijgt 21 maanden gevangenisstraf van rechter

Lionel Messi is door een Spaanse rechter veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf vanwege belastingfraude. Dat melden Spaanse media donderdag. Ook de vader van de Argentijnse superster, Jorge Messi, heeft 21 maanden achter de tralies aan zijn broek gekregen.

Messi heeft nog geen strafblad en dat, in combinatie met de lengte van de straf, betekent dat de volgens velen beste voetballer van de laatste vijftien jaar waarschijnlijk geen dag in het gevang door zal brengen. Tussen 2007 en 2009 zou de vijfvoudig voetballer van het jaar nogal veel geld afkomstig uit sponsorcontracten hebben doorgesluisd naar allerlei rekeningen in onder meer Zwitserland en Belize. Op die manier zorgde hij er voor dat hij vier miljoen euro aan belasting niet hoefde te betalen, maar dat werd natuurlijk ontdekt. 

Messi zelf liet na de hoorzitting vorige maand weten dat hij zich, zo zegt hij in elk geval zelf, altijd alleen op het voetbal gericht heeft. "Ik vertrouw mijn vader", zei hij over sponsorcontracten en vergelijkbare zaken. Dat lijkt dus geen al te slimme zet geweest te zijn, hoewel het natuurlijk ook kan dat de inmiddels oud-international de boel gewoon bewust heeft zitten flessen.