Man eet eigen testikels op

Een gedetineerde in de gevangenis van Scheveningen heeft zich vorig jaar heftig verwond. Hij sneed de eikel van zijn penis af en verwijderde zijn testikels, die hij opat. Dat staat in een rapport van het ministerie van veiligheid en Justitie.

Op 22 oktober om 07:30 uur opent een medewerker de cel van de man. "Betrokkene stond in een donkere cel al bij de deur en gaf aan dat hij weg moest van de afdeling. In eerste instantie werd daar niet op gereageerd, totdat de betrokkene zijn arm toonde, die flink openlag."

De medewerker bindt een handdoek om de wond en er wordt een ambulance gebeld. Als de man hoort dat er hulp onderweg is doet hij iets onverwachts, hij haalt zijn afgesneden eikel uit z'n jaszak.

"De betrokkene geeft aan dat hij zijn testikels heeft verwijderd en opgegeten," staat in het rapport. "Ik heb de betrokkene gevraagd om zijn broek te laten zakken, om de toedracht van de wond te kunnen zien. De wond was rustig, het bloedde niet meer."

De man zei stemmen in zijn hoofd te hebben die hem opdracht gaven zichzelf te verwonden. De zaak wordt onderzocht door de inspectie voor gezondheidszorg. Het schijnt vaker te gebeuren dat gevangenen in "hun zaakje" snijden, vorig jaar nog in de Pompekliniek in Nijmegen.