Concurrente Schippers haakt af op olympische trials Jamaica

De Jamaicaanse sprintster Elaine Thompson heeft zich op de Jamaicaanse olympische trials afgemeld voor de finale van de 200 meter. Op dat onderdeel pakte de 24-jarige Thompson vorig jaar nog zilver op het WK, vlak achter de Nederlandse Dafne Schippers.

Normaal gesproken gaat de top-3 van de trials naar de Olympische Spelen, maar in sommige gevallen kan een medische uitzondering gemaakt worden. Volgens lokale media werd Thompson een half uur voor de finale bij de tent van de arts gezien, waarna ze om een dergelijke medische uitzondering gevraagd zou hebben. Net als bij Usain Bolt lijkt het er zo op dat ze alsnog een kans krijgt om, mits ze fit is, geselecteerd te worden voor het olympische team.

Ook Shelly-Ann Fraser-Pryce haakte nog voor de finale af. De winnares van het olympisch zilver op de 200 meter in 2012 heeft géén medische uitzondering aangevraagd en zal in Rio op die afstand dus niet te bewonderen zijn. Simone Facey won de finale in 22,65 en zal net als nummer twee Veronica Campbell-Brown (22,80) de tickets mogen boeken. Kali Davis-White werd derde en zal af moeten wachten of Thompson wel of niet op tijd fit is.