Cubaanse volleyballers gearresteerd voor groepsverkrachting in Finland

Het Cubaanse herenvolleybalteam zit flink in de penarie. Nou hoeft er geen medelijden getoond te worden, want als de verdachtmakingen terecht zijn hebben ze het volledig aan een flinke groep gestoorden in de ploeg te danken.

Tijdens de World League in Finland zijn namelijk maar liefst acht van de 22 spelers van het nationale elftal gearresteerd. Het gaat ook niet om een lullig vergrijp: de spelers worden ervan verdacht zich afgelopen vrijdagavond schuldig te hebben gemaakt aan het met z'n allen verkrachten van één slachtoffer. 

Zaterdag werden drie spelers in de boeien geslagen. Na het afnemen van DNA-monsters werden zondag nog vijf spelers gearresteerd na de wedstrijd tegen Portugal. Van de 3-2 zege op de Portugezen konden de Cubanen dus niet bepaald lang genieten. De eilanders zijn met een erg jonge ploeg afgereisd naar Finland: het team van bondscoach Rodolfo Luis Sanchez bestaat voor bijna de helft uit tieners.

Cuba plaatste zich eerder dit jaar overtuigend voor de Olympische Spelen door in de Noord-Amerikaanse kwalificatie af te rekenen met Canada en Mexico.