Querrey verrast Djokovic op Wimbledon

Sam Querrey heeft in de derde ronde van Wimbledon voor een daverende verrassing gezorgd. De Amerikaanse tennisser (ATP-41) kegelde nummer een van de wereld Novak Djokovic uit het toernooi. Op het Londense gras werd het in een over twee dagen verspreide partij 7-6 (6), 6-1, 3-6 en 7-6 (5).

Djokovic had de vorige vier Grand Slams gewonnen, maar kon met name gisteren geen vuist maken tegen de sterk serverende Querrrey. Met name in de tweede set had de Serviër niets in te brengen. Dat was vandaag in de derde set wel anders, want Djokovic schoot uit de startblokken en nam al snel een 5-0 voorsprong, voordat de motor enigszins begon te sputteren. Toch was de set eenvoudig voor de nummer een van de wereld.

Djokovic leek zelfs een vijfde set uit het vuur te slepen, want hij mocht op de stand van 5-4 in de vierde set serveren voor de setwinst. De Serviër gaf echter zijn servicegame weg, waardoor uiteindelijk een tiebreak de doorslag moest geven. Daarin bleken de service van Querrey en de ontbrekende scherpte bij Djokovic de doorslag te geven, waardoor de verrassing een feit werd. Querrey zorgde met zijn stunt ervoor dat Djokovic voor het eerst sinds Roland Garros 2009 er zo vroeg uit lag.

Nummer twee van de wereld Andy Murray liet zich niet verrassen. De Brit had weinig moeite om de Australiër John Millman (ATP-67) te kloppen. Het werd 6-3, 7-5 en 6-2 voor Murray.

Sam Querrey stunt met zege op Novak Djokovic. (PRO SHOTS/Action Images)
Sam Querrey stunt met zege op Novak Djokovic. (PRO SHOTS/Action Images)