Voorronde KNVB Beker: AFC - Kozakken Boys & IJsselmeervogels - Quick Boys

In Zeist is zaterdagmorgen geloot voor de kwalificatieronden van de KNVB-Beker. De beker kent een nieuwe opzet, in verband met de invoering van de tweede en derde divisie. 

De eerste voorronde telt 36 deelnemers: één resterend team uit de Topklasse zaterdag en één resterend team uit de Topklasse zondag, tien winnaars van de nacompetitie tussen Topklasse en Hoofdklasse zaterdag/zondag en 24 halve finalisten van de districtsbekers. De eerste voorronde wordt gespeeld op 17 augustus. 

De tweede vooronde bestaat uit de achttien winnaars van de eerste voorronde, de zes kampioenen van de Hoofdklasse (zaterdag en zondag) en achttien teams uit de Topklasse (zaterdag en zondag). De tweede voorronde wordt gespeeld op 24 augustus/ De winnaars van de tweede voorronde plaatsen zich voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Naast de BVO's zijn ook de (periode)kampioenen van de Topklasse zeker van een plekje in het hoofdtoernooi. 

De loting voor de voorrondes heeft voor opvallende ontmoetingen gezorgd. Zo speelt AFC tegen Kozakken Boys en mag IJsselmeervogels het opnemen tegen Quick Boys. VVSB, bekerverrassing van afgelopen seizoen, speelt in de tweede voorronde tegen Hercules uit Utrecht.