EK: Uitslag Wales - België

De voetballers van Wales blijven maar verbazen op het EK voetbal in Frankrijk. Het Britse land plaatste zich voor de halve finale door in Lille met 3-1 van België te winnen, na een snelle 0-1 achterstand. In de halve finale zal het woensdag Portugal treffen.

De Belgen leken de goede lijn uit het duel met Hongarije door te zetten in deze kwartfinale. Het kreeg al snel drie kansen via Carrasco, Munier en Hazard, maar geen van de kansen was aan hen besteed. De Rode Duivels kwamen desondanks wel snel op voorsprong; een pegel van 25 meter van Nainggolan was onhoudbaar voor doelman Hennessey en gaf België een vroege voorsprong.

Toen het nog goed ging voor de Belgen; Nainggolan legt aan voor de 0-1.

In plaats van door te zetten na de voorsprong gingen de Belgen behoudender spelen. Het gaf Wales meer ruimte en ook kansen, maar zowel Taylor als Bale vonden doelman Courtois op hun weg.  Na een half uur was het toch al gelijk; Ashley Williams kon bij een corner helemaal vrijstaand de 1-1 binnenkoppen. Nog voor rust kreeg hij de kans om Wales op voorsprong te zetten, maar een nieuwe kopbal ging over.

Na rust leek alweer een Belgische storm richting het doel van Wales te beginnen. Maar na twee gemiste kansen van Lukaku en Hazard kreeg de ploeg van Marc Wilmots de deksel op de neus. Robson-Kanu stuurde alle Belgische spelers het bos in en zette de underdog verrassend op voorsprong.

De spelers van Wales vieren de bevrijdende 3-1 van Vokes (18).

Even leken de Belgen de weg kwijt, maar Wales profiteerde daar niet van. De Britten, die blijven verbazen op dit toernooi, lieten de Rode Duivels komen, maar lang leverde het niks op. Een kwartier voor tijd kwam Fellaini met een kopbal dichtbij de gelijkmaker, maar die bal ging net naast. Wales kwam moeilijk onder de druk uit van de Belgen, maar ze zagen dat er nauwelijks gevaar kon worden gesticht.

Vijf minuten voor het einde van het duel werd het duel beslist. Gunter wist over rechts door te komen, gaf een perfecte voorzet, die door invaller Vokes werd binnengekopt. Het leverde Wales een even knappe als sensationele halve finale-plek op. Daarin speelt het woensdag tegen Portugal, maar zal dit wel moeten doen zonder Davies en Ramsey, die tegen hun tweede gele kaart opliepen van het toernooi.