Massa vreest verdwijnen Braziliaanse Grand Prix

Felipe Massa vreest dat de Grand Prix van Brazilië op korte termijn van de Formule 1-kalender zal gaan verdwijnen. De race op Autódromo José Carlos Pace in São Paulo heeft een contract voor de komende jaren op zak, maar de financiële problemen die Brazilië momenteel teisteren kunnen roet in het eten gooien.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone uitte eerder al zijn zorgen over de race, terwijl de organisatoren van het evenement volhouden dat ze aansturen op contractverlenging. Omdat Massa Braziliaan is en weet hoe de zaken er aan toe gaan in zijn land is hij bezorgd over de toekomst van de wedstrijd.

Massa: "Als je weet hoe het land is en hoe het er nu aan toe is, dan weet je dat er een gebrek aan geld is en dat het zware tijden zijn. Ik weet dat wij niet een heel erg georganiseerd land zijn en het kan zomaar zijn dat we de race kwijtraken. Het kan gebeuren. Zelfs als we een contract op zak hebben is het mogelijk. Ik hoop het niet, want ik ben een Braziliaan en als ik volgend jaar race, dan wil ik natuurlijk graag mijn thuisrace rijden. We moeten afwachten en Bernie heeft er het beste zicht op, niet ik."