Brexit roeit iedereen uit in Plague Inc

Het doel van virus-simulator Plague Inc. is simpel: maak een dodelijke ziekte en roei daarmee de hele wereldbevolking uit. Ontwikkelaar James Vaughan houdt ook statistieken bij welke namen mensen kiezen voor hun ziektes, en hij merkt op dat de ziekte 'Brexit' nu de meest populaire naam is, naar aanleiding van de beslissing van het Verenigd Koninkrijk om uit de EU te stappen afgelopen donderdag. 

De naam Brexit stoot hiermee titelhouder en Republikeins presidentskandidaat Trump van de troon. Vaughan zegt dat Brexit nu wel zijn piek heeft bereikt, terwijl de naam Trump afgelopen maanden constant is gebleven. Het gebeurt vaker dat de namen van ziektes in Plague Inc. afspiegelingen zijn van het wereldnieuws: toen Obama in 2012 president werd was er ook een steiging in Obama-ziektes te zien, en ook echte ziektes zoals ebola en zika stegen licht toen ze prominent in het nieuws waren.

Vaughan benadrukt dat de populariteit voor bepaalde namen geen positieve noch negatieve associaties hebben. Plague Inc. is speelbaar op pc en mobiele apparaten.

Plagueinc2
Brexit roeit iedereen uit in Plague Inc