Murray eenvoudig, Wawrinka met moeite door op Wimbledon

Andy Murray, Stan Wawrinka en andere geplaatst spelers hebben eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het grastoernooi op Wimbledon. Murray won in drie sets van zijn landgenoot Liam Brody. 

De als tweede geplaatste Murray had geen moeite met Brody, de nummer 235 van de wereld. Murray won met 6-2, 6-3 en 6-4. Alleen in de laatste set moest hij twee breakpunten weggeven, maar een break kwam er niet. De winnaar van Wimbledon in 2013 treft in de volgende ronde. Yen-Hsun Lu (ATP-76). De Taiwanees kende versloeg de Russische qualifier Alexander Kudryavtsev (ATP-179): 6-4 6-1 6-4.

Wawrinka had een pittige wedstrijd tegen Taylor Fritz (ATP-65). De als vierde geplaatste Zwitser had vier sets nodig om de Amerikaan te verslaan. Het werd 7-6(4), 6-1, 6-7(2) en 6-4. Het was voor Wawrinka pas zijn tweede duel op gras en werd nu voor het eerst bijgestaan door Richard Krajicek. De achttienjarige Fritz en voormalig nummer één bij de junioren bood goed tegenstand en ging alleen af in de tweede set. 

In de tweede ronde wacht voor Wawrinka optreden tegen Juan Martin del Potro. De Argentijn speelde zijn eerste vanmiddag zijn eerste Grand Slam-wedstrijd voor het eerst sinds de Australian Open in 2014. Hij was 90 minuten klaar met de 35-jarige Stephane Robert (ATP-79) uit Frankrijk: 6-1, 7-5 en 6-0.

Nick Kyrgios staat ook in de tweede ronde. De als vijftiende geplaatste Australiër trof Radek Stepanek en won in in vier sets. Het werd 6-4, 6-3, 6-7(11) en 6-1. Stepanek mocht aan het toernooi deelnemen met een wildcard. Ook de als zevende geplaatste Richard Gasquet, als zevende geplaatst en de als twaalfde geplaatste Jo-Wilfried Tsonga namen de eerste horde. Gasquet, won met 6-3. 6-4 en 6-3 van de Brit Aljaz Bedene. Tsonga opende zijn toernooi met een 6-4, 7-6(5) en 6-4 overwinning op de Spanjaard Inigo Cervantes (ATP-75).

Niet alle partijen konden dinsdag gespeeld worden. Om 17.30 uur begon het met regenen en werd het spel stilgelegd. Op het centre court wordt nog wel gespeeld, want daar is het dak dicht gedaan. Igor Sijsling was één van de spelers die op de baan stond. Hij kijkt tegen de Tsjech Jiri Vesely tegen een 6-2, 6-4 en 1-1 achterstand aan. De wedstrijd wordt woensdag afgemaakt.