Skyrim total conversion mod Enderal krijgt releasedatum

De langverwachte mod Enderal voor The Elder Scrolls V: Skyrim heeft een releasedatum gekregen. De total conversion mod, die van Skyim een compleet andere game maakt met een nieuw uiterlijk en nieuw verhaal, komt tussen 1 en 3 juli uit in Duitse hoedanigheid en een dikke week later volgt de Engelse versie.

Enderal staat binnen mod-kringen al enige tijd op de radar, maar een releasemoment bleef tot nu toe uit. De mod wordt gemaakt door hetzelfde team dat Nehrim maakte, een zeer hooggewaardeerde mod van de voorlaatste (singleplayer) Elder Scrolls-game, Oblivion. Verhaaltechnisch kan Enderal gezien worden als een vervolg op Nehrim, en karakteriseert zich als 'duister, complex en met een filosofische inslag'. In tegenstelling tot Skyrim wordt er in Enderal gebruikgemaakt van het conventionele levelsysteem op basis van experience points.

Enderal is een mod waar veel fans binnen de community naar uitkijken, vooral vanwege de reputatie van het mod-team, SureAI. SureAI is een team van twaalf Duitse modders dat bekendheid verwierf met het eerdergenoemde Nehrim, dat talloze benoemingen ontving voor beste mod van het jaar 2010. Bekijk hieronder de launch trailer; hoewel deze in het Duits is, zal de mod medio juli dus ook in het Engels verschijnen. Een impressie van Engelse stemacteurs kun je in het tweede filmpje vinden. Klik hier voor meer informatie over de mod.