Van Gerwen verslaat Wade in finale Shanghai Darts Masters

De darters van de PDC zijn in het kader van de World Series of Darts op snoepreis naar Shanghai. Zaterdag wisten de alle darters van de PDC hun lokale tegenstander te verslaan, waardoor de acht toppers vandaag strijden om de eerste winnaar te worden van de Shanghai Darts Masters. 

Michael van Gerwen trad aan tegen Raymond van Barneveld en won met 8-4. Tot 3-3 ging de partij gelijk op, maar toen kon Van Gerwen een beslissende break voorsprong nemen. Hij gaf de voorsprong niet meer uit handen. Van Gerwen treft in de halve finale Dave Chisnall, die met 8-6 te sterk was voor Adrian Lewis. 

De andere halve finale gaat tussen James Wade en Phil Taylor. Wade won met 8-7 van Gary Anderson en Taylor won met dezelfde cijfers van Peter Wright. Snakebite stond in zijn kwartfinale nog wel met 2-7 voor. 

Update 15.25 uur

De finale in Shanghai zal gaan tussen James Wade en Michael van Gerwen. Wade won met 8-6 van Phil Taylor en Van Gerwen versloeg Dave Chisnall met 8-5. 

Update 16.55 uur

Michael van Gerwen is de eerste winnaar geworden van de Shanghai Darts Masters. Hij versloeg in de finale James Wade met 8-3. Volgende week mogen de darters weer aan de bak op de Pro Tour. Players Championship 10 en 11 staan dan op het programma. De laatste toernooien die meetellen in de kwalificatie voor de World Matchplay.