TT Assen zeker tot en met 2026 op de kalender

De MotoGP strijkt nog zeker tot en met 2026 jaarlijks neer op het TT Circuit Assen. Dat werd zaterdag bekendgemaakt rondom de Grand Prix van Nederland, ook wel de Dutch TT geheten, die daar zondag verreden wordt. Assen wordt internationaal gezien als de 'Kathedraal van de Motorsport' en is dé klassieker op de MotoGP-kalender.

Het circuit gaat daarnaast zestien miljoen euro uitgeven aan allerhande verbeteringen aan het circuit en de faciliteiten daar omheen, waaronder de tribunes. Zo zouden nog meer mensen naar evenementen kunnen komen, terwijl het circuit zelf niet zal veranderen. "Assen staat al sinds het begin op de kalender en dit is dan al de 86e editie, geweldig!", aldus Carmelo Ezpeleta, de grote baas van MotoGP-organisator Dorna. 

"We verlengen contracten met circuits doorgaans voor vijf jaar, maar voor Assen maken we een uitzondering en gaan we in één klap voor tien jaar. Het was eigenlijk bijzonder makkelijk om de onderhandelingen weer af te ronden", zei een blije Ezpeleta. Ook de directeur van het circuit, Arjan Bos, was uiteraard blij met de vernieuwing van het contract. "Hopelijk komen er ook daarna nog weer veel jaren bij", liet hij optekenen.