Wielrenner Broeckx in vegetatieve coma

Een maand geleden kwam wielrenner Stig Broeckx zwaar ten val in de Ronde van België. De renner van Lotto-Soudal kwam in een massale valpartij terecht, die door twee motards werd veroorzaakt. Sindsdien is de Belg enkele keren geopereerd en werd hij in een kunstmatige coma gehouden.

Echter gaat het nog niet veel beter met Broeckx, wat valt op te maken uit de verklaring die zijn ploeg vandaag gaf. "Op dit moment is het moeilijk te voorspellen of het bewustzijn gedeeltelijk kan terugkeren", aldus Lotto-Soudal.

"De afgelopen dagen heeft het neurochirurgisch team van het ziekenhuis in Genk de slaapmedicatie bij Stig afgebouwd, in een poging hem uit de comateuze toestand te halen. Stig reageert helaas niet op prikkels zoals geluid of beweging. De artsen bevestigen dat Stig zware hersenschade heeft opgelopen in zowel hersenstam als verschillende hersendelen."

Al met al geen positieve berichten over Broeckx. Zijn team meldde ten slotte nog dat hij zich in een vegetatieve coma bevindt en dat het moeilijk te voorspellen is of hij zijn bewustzijn weer kan verkrijgen.