Ferrari-teambaas wil met verrassing komen

Ferrari Formule 1-teambaas Maurizio Arrivabene heeft onthuld dat zijn team met een verrassing zal komen. Ergens in de komende wedstrijden zullen de Italianen met enkele upgrades komen, maar wat deze in zullen houden laat de Italiaan wijselijk in het midden.

Ferrari heeft dit jaar met de coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen nog geen enkele race gewonnen, al was het team uit Maranello er in Barcelona en in Canada dichtbij. Het gat met Mercedes heeft de renstal flink weten te verkleinen door met name het motorische gedeelte te verbeteren.

Arrivabene heeft toegegeven dat er nog meer interessants in het vat zit. "Ik ga je de exacte data niet vertellen, maar ik kan wel zeggen dat de engineers niet liggen te slapen. Er zullen enkele verrassingen komen, want ik kan zeggen dat onze chassis engineers nog minder slapen."

De Italiaan houdt nog steeds hoop op de titel in de Formule 1, omdat Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg elkaar punten af gaan snoepen. Vettel staat in de titelstrijd momenteel derde met 45 punten achterstand op Rosberg. "Het gaat niet om raceoverwinningen, maar over hoe je de druk op degenen voor ons op kunt voeren. Hamilton en Rosberg gaan punten van elkaar afpakken, zo niet dan gaat het lastig voor ons worden."