McIlroy niet naar Olympische Spelen uit angst voor zika

De terugkeer van golf op het olympisch programma zal het deze zomer zonder Rory McIlroy moeten doen. De Ier heeft besloten om niet naar Rio de Janeiro af te reizen uit angst voor het zikavirus. Hij is zeker niet de eerste topgolfer, maar vooralsnog wel veruit de meest succesvolle die heeft besloten niet te gaan.

"Mijn gezondheid en die van mijn gezin gaan boven al het andere", luidt een statement van McIlroy. "Het risico om zika op te lopen is weliswaar laag; het is wel een risico en dat wil ik niet nemen", aldus de 27-jarige golfer, die eerder in de maand nog liet weten dat hij zich langzaam maar zeker wat geruster begon te voelen over het zikavirus. 

"Ik hoop en vertrouw erop dat de Ieren mijn beslissing zullen begrijpen. Hun steun tijdens elk toernooi, waar ook ter wereld, betekent enorm veel voor me en ik zal alles blijven geven om die mensen trots te maken."

Het Iers Olympisch Comité liet weten bijzonder teleurgesteld te zijn, maar de beslissing van McIlroy te accepteren. Het voegde daar wel aan toe dat men er alle vertrouwen in heeft dat de Spelen veilig zullen zijn voor de gezondheid van alle deelnemers.