Ibrahimovic stopt na het EK bij Zweden

Zlatan Ibrahimovic speelt woensdag wellicht zijn laatste wedstrijd voor Zweden. De spits heeft aangegeven te stoppen bij de nationale ploeg. Zweden neemt het woensdagavond op tegen België. "De laatste wedstrijd op het EK wordt mijn laatste wedstrijd voor Zweden. Dus laten we hopen dat we zo lang mogelijk in het toernooi blijven. Ik hoop dat het morgen niet mijn laatste wedstrijd wordt.”

De bij Paris Saint-Germain vertrekkende spits werd nog opgenomen in de voorselectie voor de Olympische Spelen. Maar ook in Rio de Janeiro komt Ibrahimovic niet meer in actie. "Ik neem niet deel aan de Olympische Spelen."

Zweden pakte tot dusver pas een punt op het EK in Frankrijk en staat op het punt uitgeschakeld te worden. “Ik heb nergens spijt van”, aldus Ibrahimovic. “Er is geen teleurstelling. Dat ik aanvoerder ben van Zweden maakt me erg trots.”

De Zweedse bondscoach Erik Hamren heeft respect voor het besluit van zijn aanvoerder. "Je zal een hele persconferentie nodig hebben om te horen wat ik allemaal over Zlatan te zeggen heb. Ik denk niet dat we zijn bijdrage aan Zweden hier kunnen bespreken. We kunnen daar uren over praten. Hij is altijd een belangrijk en fantastisch persoon geweest voor het Zweedse voetbal. Ik denk niet dat ik morgen veel ga veranderen. Ik heb zijn beslissing vandaag pas gehoord."

Dat Ibrahimovic stopt bij Zweden is overigens goed nieuws voor het Nederlands elftal. Oranje is in de WK-kwalificatiepoule bij Zweden ingedeeld en hoeft dus geen rekening te houden met de voormalig Ajacied. De ploeg van bondscoach Danny Blind begint op dinsdag 6 september aan de WK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Zweden.