Arrivabene wil beter chassis bij Ferrari

Het Formule 1-team Ferrari mocht zich afgelopen weekend na de Grand Prix van Europa in Azerbeidzjan tevreden stellen met een tweede en vierde plaats. Teambaas Maurizio Arrivabene weet dat het beter moet en kan. Het chassis van de SF16-H is volgens de Italiaan op dit moment het zwakste punt.

Arrivabene: "Als je kijkt naar waar we vrijdag stonden, dan kunnen we blij zijn met de stap voorwaarts die we gedurende het weekend hebben gezet. In de race was ons tempo goed, al was het niet zo goed als het had moeten zijn."

Hierbij stipt de Italiaan het chassis aan als het grootste verbeterpunt, nadat eerder dit jaar het motorische gedeelte al flink verbeterd is. "Zoals we in Canada al hebben gezien, lijkt de power unit ons sterkste punt, terwijl we op andere gebieden nog werk te doen hebben. Dit omdat al is gebleken dat deze auto heel gevoelig is voor veranderingen van de setup. Het gat naar onze grootste concurrenten is er nog steeds en dus moeten we hard blijven werken aan onze zwakke punten en ons blijven focussen op dit seizoen, want er is nog een lange weg te gaan tot het einde van dit jaar."