De Bakker faalt tegen nummer 554 in kwalificatie Wimbledon

Geen Wimbledon voor Thiemo de Bakker. De nummer 127 van de wereld ging in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor het befaamde grastoernooi pijnlijk onderuit tegen Daniel Cox uit Engeland. De nummer 554 van de wereld won met 6-1 en 6-2. Cox had een wildcard gekregen voor het kwalificatietoernooi.

De wedstrijd duurde slechts 53 minuten. De Bakker stond in 2013 voor het laatst in het hoofdschema van het enige grandslamtoernooi op gras. In 2010 boekte hij zijn beste resultaat. Hij haalde toen de derde ronde.

Er zou maandag nog een Nederlander op actie komen tijdens het kwalificatietoernooi, namelijk Igor Sijsling. Echter er kon pas vanaf 18 uur gespeeld worden omdat het de hele dag regende. De partij van Sijsling tegen Nils Langer uit Duitsland is derhalve verplaatst naar dinsdag. Morgen zal ook het kwalificatietoernooi bij de dames beginnen. Cindy Burger, Richel Hogenkamp, Lesley Kerkhove en Michaella Krajicek zullen via de kwalificaties proberen het hoofdschema van Wimbledon te halen.