Sterren in rouw na dood Anton Yelchin

Collega's en vrienden van Star Trek-acteur Anton Yelchin hebben geschokt gereageerd op zijn overlijden. Onder meer Star Trek-regisseur J.J. Abrams stond stil bij de plotselinge dood van de acteur, die zondagnacht bij een ongeluk om het leven kwam.

"Je was briljant, je was lief. Je was enorm grappig en ontzettend getalenteerd. En je was hier niet lang genoeg.", schreef Abrams op een briefje dat hij op Twitter plaatste. Star Trek-collega John Cho twitterde dat hij gebroken was door het nieuws. "Ik hield zoveel van Anton Yelchin. Hij was een echte artiest: nieuwsgierig, mooi, moedig. Hij was een geweldige vriend."

2 Broke Girls-actrice Kat Dennings liet weten dat Anton een van haar beste vrienden was. "Ik kan niets zeggen dat overbrengt hoe dit voelt." Horrorschrijver Stephen King, die vorige maand bekendmaakte dat Anton een rol had in zijn nieuwe miniserie Mr. Mercedes, noemde de van oorsprong Russische acteur 'krankzinnig getalenteerd'.

Anton overleed zondagnacht op 27-jarige leeftijd nadat hij beklemd was geraakt tussen zijn auto, een tuinhek en een bakstenen brievenbus.

Sterren in rouw na dood Anton Yelchin
Sterren in rouw na dood Anton Yelchin (Foto: BuzzE)