Jack Spijkerman vindt afscheid tv niet erg

Jack Spijkerman (67) keert niet meer terug op televisie en heeft daar vrede mee. De voetbalquiz Koning voetbal die hij tot vorig jaar voor RTL7 presenteerde, was zijn laatste programma.

"Die quiz komt normaal gesproken niet meer terug, zeker nu Wilfred Genee al Matchwinner heeft", zegt Spijkerman in De Telegraaf. Dat Jack daarmee definitief van het tv-scherm is verdwenen noemt hij "helemaal niet erg na al die jaren."

''Wat dat betreft snap ik iemand als Henny Huisman niet. Dat krampachtig proberen om op televisie te blijven; het lijkt wel alsof die mensen het idee hebben dat wanneer ze niet in beeld zijn, ze niet meer bestaan. Godzijdank heb ik dat niet. Ik kan nu zonder enige pijn in mijn buik zeggen: Ik stop."

De voormalig VARA-coryfee maakte in 2006 een veelbesproken transfer naar Talpa, de toenmalige zender van John de Mol. Sinds 2009 presenteerde Jack voor RTL4 ook het programma 'Wat vindt Nederland' en in 2010 kreeg hij er nog het programma 'Echt Waar?!' bij. Jamai Loman nam de presentatie van 'Echt waar?!' vorig jaar over van Jack.

Jack Spijkerman vindt afscheid tv niet erg
Jack Spijkerman vindt afscheid tv niet erg (Foto: BuzzE)