Chili schakelt Mexico uit met zevenklapper

Mexico was bezig aan een vrijwel perfecte editie van de Copa América, maar in de kwartfinale tegen Chili ging het volkomen mis voor de Mexicanen. Nee, het was eens niet de wedstrijd van de Mexicanen tijdens de honderdste editie van de Copa América. In de Verenigde Staten was het land nog ongeslagen, maar in de kwartfinale wilde het allemaal een keer niet lukken. Chili daarentegen had vleugels en won overtuigend met liefst 0-7.

Al na zestien minuten werd het verschil gemaakt via Edson Puch. Eduardo Vargas maakte er een minuut voor rust 0-2 van. Na de theepauze kon Mexico helemaal geen vuist meer maken en ging het hard. De score liep binnen een kwartier na rust op naar 0-5. Alexis Sánchez en Vargas (twee keer) scoorden.

Diezelfde Vargas was ruim een kwartier voor tijd ook verantwoordelijk, met zijn vierde van de avond, voor de 0-6. Het slotakkoord was voor Edson Puch, die op aangeven van Arturo Vidal de 0-7 kon maken. Titelhouder Chili staat daarmee in de halve eindstrijd. Mexico zal nog lang nadenken over deze gigantische recordnederlaag.

Zevenklapper voor Chili. (Bron: YouTube)