EK: Uitslag Portugal - Oostenrijk

Ook de tweede wedstrijd van Portugal is uitgelopen in een teleurstelling. Cristiano Ronaldo miste zelfs een cruciale strafschop. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen IJsland, koos bondscoach Fernando Santos er tegen Oostenrijk wel voor om Ricardo Quaresma te laten starten.

De aanvaller kampte namelijk met een hamstringblessure, waardoor hij het vorige duel alleen kon invallen, maar nu was hij wel fit genoeg om vanaf het begin te spelen. Ook William Carvalho startte, zodat João Mario en Danilo Pereira op de bank begonnen.

Al in de openingsfase kreeg Portugal de beste kansen. Nani was dicht bij een treffer, nadat hij zichzelf vanaf links in goede positie bracht, maar hij schoot op doelman Almer. Sterspeler Cristiano Ronaldo probeerde het vervolgens met vrije trappen, kopballen en schoten van afstand, maar het bleek niet de avond van de Real Madrid-aanvaller.

Oostenrijk kreeg zo nu en dan ook wat kansjes. Voor rust was de ploeg met een kopbal van Martin Harnik nog het dichtst bij, maar hij kreeg de bal iets te hoog en daarom niet meer op doel. Na de pauze was het opnieuw Portugal dat de lakens uitdeelde, maar keer op keer lukte het niet.

In de 78e minuut kreeg Ronaldo echter een uitgelezen kans om zijn ploeg de drie punten te bezorgen. De aanvaller werd door Martin Hinteregger bij een voorzet naar de grond getrokken, zodat scheidsrechter Nicola Rizzoli terecht naar de stip wees.

Doelman Almer ziet dat de strafschop van Ronaldo op de paal beland.
Doelman Almer ziet dat de strafschop van Ronaldo op de paal beland.

Uiteraard ging Ronaldo zelf achter de bal staan, maar waar de Oostenrijkse doelman Almer al in de rechterhoek lag, schoot de Portugees de bal in de andere hoek op de paal. Iets later dacht hij een vrije trap in te koppen, maar stond hij een meter buitenspel en werd hij teruggefloten.

Zo eindigde de avond in een enorme teleurstelling voor Ronaldo en de zijnen. De ster deed er dit keer alles aan, maar het zat hem totaal niet mee. Na twee duels staan de Portugezen nu met twee punten. Oostenrijk heeft één punt, waardoor de groep nog volledig open ligt.

Portugal

0 - 0

Oostenrijk

 
 Gele kaart: Quaresma, Pepe (Portugal), Harnik, Fuchs, Hinteregger (Oostenrijk)
 
Stadion: Parc des Princes, Parijs 
Toeschouwers: 43.000
Arbiter: Rizzoli (Ita)
Bijzonderheden: Ronaldo (Por) mist penalty (79)
 
Opstelling:   Opstelling:
Patrício
Vieirinha
Pepe
R. Carvalho
Guerreiro
Moutinho
W. Carvalho
Gomes (Éder/83)
Quaresma (João Mário/71)
Nani (Rafa Silva/89)
Ronaldo
  Almer
Klein
Prödl
Hinteregger
Fuchs
Sabitzer (Hinterseer/85)
Baumgartlinger
Alaba (Schöpf/65)
Ilsanker (Wimmer/87)
Arnautovic
Harnik