'Wrak EgyptAir MS804 gevonden'

Het wrak van de vermiste EgyptAir Airbus A320 met vluchtnummer MS804 is gevonden. Egyptische bronnen melden dit aan persbureau Reuters.

Update 05.50 uur:
Het is nog onduidelijk wat het schip nu precies heeft gevonden, ook is nog onduidelijk of de zwarte dozen op tijd gevonden kunnen worden. Deze zenden nog steeds een signaal uit dat wordt opgepikt door schepen op zee, deze signalen worden echter wel steeds zwakker en men verwacht dat de batterijen over een week leeg zullen zijn. Om de recorders te vinden moet de locatie tot op een paar meter afstand worden bepaald.

Het onderzoeksschip John Lethbridge, dat bezig was met een zoektocht naar het verdwenen toestel, heeft met behulp van speciale zoekapparatuur diverse delen van het toestel aangetroffen. Deze liggen op verschillende locaties op 3000 meter diepte. Volgens het onderzoeksteam zijn hier beelden van. De exacte locatie is nog niet bekendgemaakt. Er wordt nu gewerkt aan een kaart waarop de diverse locaties van de wrakstukken worden weergegeven.

Het toestel verdween in de nacht van 18 op 19 mei 2016 tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro van de radar. Er waren 66 personen aan boord. Eerder werden er al kleine brokstukken van het rampvliegtuig aangetroffen op zo'n 300 kilometer afstand van de Egyptische kust.