Curb Your Enthusiasm krijgt negende seizoen

Acteur en filmproducent Larry David heeft bekendgemaakt dat hij met een negende seizoen komt van Curb Your Enthusiasm, de bekroonde comedyserie met Larry David als zichzelf in de hoofdrol. Wanneer de hitserie terugkeert bij het vaste televisienetwerk HBO is nog niet bekend.

Het nieuws werd afgelopen dinsdag officieel onthuld door HBO-topman Casey Bloys. "We zijn blij om te mogen mededelen dat Larry heeft besloten een nieuw seizoen van Curb te doen. We kunnen niet wachten om te zien wat hij gepland heeft", aldus Bloys. Toen David werd gevraagd om de reden van zijn terugkeer antwoordde hij "In the immortal words of Julius Cesar: I left, I did nothing, I returned". 

Curb Your Enthusiasm is HBO's langstlopende comedyserie met tot nu toe 80 episodes op de teller. De serie ontving sinds 2000 al talloze onderscheidingen waaronder een Golden Globe. In de serie is David te zien in een fictieve setting van zijn eigen leven waarin hij zich voortdurend in de nesten werkt om aanvankelijk miniscule dingen. De serie, en dan met name de dialogen, zijn voor een groot deel geïmproviseerd, zij het binnen de kaders van een vastgestelde verhaallijn. Larry David is vooral bekend geworden als mede-oprichter van de serie Seinfeld, waar hij samen met acteur Jerry Seinfeld zeven jaar lang aan werkte.

Curb Your Enthousiasm krijgt negende seizoen (Foto: HBO)
Curb Your Enthusiasm krijgt negende seizoen (Foto: HBO)