Nederlandse WW1-game Verdun komt naar consoles

Ontwikkelaars M2H en Blackmill Games kondigen de release van Verdun op de Xbox One en PlayStation 4 aan. De release van Verdun op consoles staat gepland voor 30 augustus, waardoor ze de eerste WW1-shooter op deze platformen zijn.

Na de release van Verdun op Steam in april 2015 hebben M2H en Blackmill Games de game doorontwikkeld met gratis uitbereidingen. Wat de community toen niet wist is dat de ontwikkelaars ook zijn gestart met een andere populaire wens: een consoleversie van het spel.

Ontwikkelaar Jos Hoebe zegt: "We hebben heel veel positieve reacties gehad na de lancering en tegelijkertijd ook veel vragen of het spel naar Xbox en PlayStation kwam. Voor ons was dit ook absoluut het doel, maar om het spel geschikt te maken met dezelfde game ervaring voor de consoles vonden we dat de game enkele tweaks nodig had."

Om aan beide projecten tegelijkertijd te werken zou een enorme uitdaging zijn geweest, gelukkig is hiervoor hulp gevonden bij porting studio Abstraction Games. Ook Microsoft en Sony waren beide laaiend enthousiast over de game, dit heeft erg geholpen tijdens het ontwikkelproces. Nu dat de game in de laatste fase van ‘polishing’ zit, zijn de ontwikkelaars blij om de lancering van de consoleversies van Verdun aan te kondigen.

De game speelt zich af tussen 1914 en 1918 op het Westfront en is geïnspireerd op de beruchte en gruwelijke Slag om Verdun in 1916. Het spel bestaat uit vier gamemodi; Frontlines, Attrition, Rifle Deathmatch en Squad Defense. Verdun bevat veel historisch authentieke details zoals WO1-wapens, personages met accurate uniformen, ‘gore’ en realistische Franse en Belgische slagvelden.