Boer Tom werd paranoïde van alle aandacht

Tom Groot hield aan zijn deelname aan Boer zoekt vrouw geen geliefde maar wel een hele hoop aandacht over. Daarmee kon hij maar moeilijk omgaan. "Ik werd er paranoia van", doet boer Tom uit de doeken in Viva.

"Van onbekende boer was ik ineens een bezienswaardigheid geworden", schetst Tom. "De paparazzi lagen in de bosjes tegenover mijn huis, reden me achterna, stonden langs de lijn als ik in het weekend voetbal speelde." Alle drukte eiste zijn tol. "De spanning in mijn lijf sloeg ook ontzettend op mijn maag. Soms werd ik 's nachts wakker en moest ik enorm over mijn nek. Ik was er helemaal klaar mee."

Desondanks heeft Tom niet meer dan 'een klein beetje' spijt van zijn deelname. "Al die aandacht van de paparazzi had niet gehoeven. Aan de andere kant zijn er ook mooie dingen uit voorgekomen. Dankzij de coach van Boer Zoekt Vrouw heb ik geleerd om over mijn gevoelens te praten, wat ik voorheen totaal niet kon. En het was supergezellig en een bijzondere ervaring."

Aan Boer zoekt vrouw hield Tom, die inmiddels samenwoont met vriendin Marieke, ook een presentatieklus over. Hij is een van de gezichten van Eigen huis en tuin. Hoewel hem meer tv-klussen werden aangeboden, ambieert Tom geen televisiecarrière. "Eigen huis en tuin ligt in het verlengde van wat ik dagelijks doe", zegt de bollenboer. "Dat is iets heel anders dan een studioprogramma presenteren. Dat zou onnatuurlijk zijn als ik dat deed."

Boer Tom werd paranoïde van alle aandacht
Boer Tom werd paranoïde van alle aandacht (Foto: BuzzE)