Concept Eredivisie-speelschema bekend

De KNVB heeft de voorlopige speeldata van de Eredivisie 2016/17 bekendgemaakt. De competitie begint op vrijdag 5 augustus. Allereerst wordt het duel om de Johan Cruijff Schaal gespeeld op 31 juli. Een week later begint op vrijdag 5 augustus de Eredivisie met het duel tussen PEC Zwolle en NEC in Nijmegen.

Kampioen PSV begint de competitie met een uitduel bij FC Utrecht, terwijl Ajax op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam. Ook Feyenoord begint met een uitduel; de Rotterdammers spelen in de Euroborg tegen FC Groningen.

De eerste kraker staat op 18 september op het programma, wanneer PSV in eigen huis tegen Feyenoord speelt. Daarna staat er op 23 oktober de eerste Klassieker te wachten, als Ajax op bezoek gaat bij Feyenoord. De eerste seizoenshelft wordt vervolgens afgesloten met de wedstrijd Ajax - PSV op 18 december.

Na de winterstop staan Feyenoord en PSV op 26 februari in De Kuip tegenover elkaar. In april liefst twee topduels, met als eerst Ajax - Feyenoord op 2 april en op 23 april PSV - Ajax. Dat laatste duel is in de 32ste speelronde van de Eredivisie.