Ubisoft komt met extreme wintersport-game Steep

Ubisoft gaat extreme wintersporten aan de man brengen. In Steep kun je van de Alpen af in een wingsuit, parachute, snowboard of ski's. Je kunt samen met je vrienden racen of alleen uitdagingen op de berg aangaan. Volgens Ubisoft is de berg volledig 'open wereld'.

Update: meer informatieover de game

Steep wordt ontwikkeld onder leiding van Ubisoft Annecy en dropt spelers op de top van bergen waar zij vervolgens kunnen skiën, snowboarden, paragliden of gebruik kunnen maken van hun wingsuit. Deze sporten bieden spelers de mogelijkheid om de open wereld van Steep met vrijheid te verkennen en te reizen en spelen zoals zij dat willen.

Het uitgestrekte gebied waarin de game zich afspeelt, biedt tal van activiteiten die de spelers uitdagen om op verkenning te gaan, mee te doen aan wedstrijden, gekke stunts uit te voeren en nog veel meer. Spelers kunnen er vrienden van over de hele wereld ontmoeten om samen unieke en memorabele momenten te creëren.

In Steep kunnen spelers de innovatieve 'trail feature' gebruiken om hun meest inspirerende ritten en buitensporige prestaties nogmaals te beleven en te delen met vrienden op hun sociale netwerken. Naast het delen van hun beelden, kunnen spelers deze mogelijkheid gebruiken om vrienden uit te nodigen voor een race langs een gedeeld pad, het uitvoeren van epische stunts en voor een ontdekkingstocht in dit gigantische berggebied.

Naast het ontdekken van de Alpen, kunnen spelers ook gebergtes in Alaska doorkruisen; als gratis update na release.

Steep moet in december al uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.