Van der Poel rijdt NK wielrennen bij de profs

Mathieu van der Poel zal over een kleine twee weken het Nederlands kampioenschap wielrennen rijden bij de profs. De 21-jarige geboren Kapellenaar zou nog twee jaar kunnen uitkomen bij de beloften. Hij heeft er echter voor gekozen om tegen de profs uit te komen. De KNWU heeft maandag dispensatie verleend.

Van der Poel maakte een paar jaar geleden deze switch ook al bij veldrijden. "Ik start op het Nederlands kampioenschap bij de elite, omdat ik me meer prof dan belofte voel. Ik probeer er gewoon een leuke koers te rijden. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare, maar ik verwacht niet dat ik ga winnen", aldus Van der Poel.

De laatste jaren reed de jongste wereldkampioen veldrijden ooit wel het NK voor beloften, maar moest daar vaak in z’n eentje opboksen tegen het machtsblok van Rabobank. Hij kwam in deze leeftijdsklasse niet verder dan een twaalfde (2014) en twintigste (2015) plek bij de wegwedstrijd.

De organisatie van het Nederlands kampioenschap is blij met de deelname van Van der Poel. "Wij vinden het geweldig en zijn er trots op dat Mathieu van der Poel zijn eerste NK bij de profs op ons eiland rijdt en alle fans en toeschouwers gaan hem zeker flink aanmoedigen", aldus voorzitter van de NK-organisatie Bert Zwanenburg op de website van de KNWU. Het NK wordt volgende week zaterdag, 25 juni, op Goeree-Overflakkee verreden.