Titanfall 2 laat multiplayer zien

Tijdens EA Play kwam ook de multiplayer van Titanfall 2 langs. Er zijn nieuwe Titans, elk met hun eigen unieke vaardigheden. De piloten zelf krijgen ook nieuwe vaardigheden, en natuurlijk zijn er meer wapens.

In multiplayer evolueert Respawn de gameplay met een verbeterde spelervaring die nog meer diepgang en variatie biedt: zes nieuwe Titans, uitgebreidere Pilot-vaardigheden zoals wallruns, meer aanpassingsmogelijkheden en een verbeterd voortgangssysteem.

Met de originele Titanfall richtten we ons op de gameplay en een nieuwe manier van bewegen en vechten in een first-person shooter”, aldus Vince Zampella, CEO van Respawn Entertainment en medebedenker van de Call of Duty-franchise. “Met Titanfall 2 borduren we voort op die fundering door een afgestemde singleplayer-campagne te introduceren die wordt ondersteund door een uitgebreidere multiplayer-ervaring, om de lat voor het shooter-genre nog hoger te leggen.

In eerder nieuws zagen we al de singleplayer-trailer. In de singleplayer-campagne van het spel, die offline kan worden gespeeld, gaan fans naar The Frontier als een karabinier van de Militia die Pilot wil worden. Spelers zijn gestrand achter vijandelijke linies en moeten samenwerken met een ervaren Titan tijdens een ongelijke strijd waarop niemand ze heeft voorbereid.

Titanfall 2 zal worden uitgebracht op 28 oktober 2016 voor Xbox One, Origin voor pc en nu ook voor PlayStation 4.