Vandeweghe en Müller eerste finalisten in Rosmalen

CoCo Vandeweghe en Gilles Müller zijn de eerste finalisten van het tennistoernooi in Rosmalen. Vandeweghe rekende in twee sets af met haar Amerikaanse landgenote Madison Brengle. Müller wist in twee tiebreaks af te rekenen met Ivo Karlovic. 

De tennisdag in Rosmalen begon wat later vanwege de regen. Vandeweghe (WTA-43) bleek tegen Brengle (WTA-68) de hele partij de betere, maar het was Brengle die op 2-1 de eerste breakkansen kreeg. Ze wist deze kansen echter niet om te zetten in een break. Op 3-3 40-0 verspeelde Brengle toch nog haar servicegame, waarna op 5-4 kon Vandeweghe de eerste set kon binnenhalen. 

In de tweede set kreeg Vandeweghe slechts vier punten op eigen service en geen enkele breakkans tegen. Ze won de tweede set met 6-2. De winnares van het toernooi in 2014 treft in de finale de als eerste geplaatste Belinda Bencic uit Zwitserland of de als derde geplaatste Française Kristina Mladenovic (WTA-32).

Müller is de eerste finalist bij de heren. De Luxemburger won met twee tiebraks (7-6(5) en 7-6(4)) van Karlovic. De verschillen tussen Müller en de Kroatische nummer 28 van de wereld waren dan ook klein. Müller sloeg 22 aces en Karlovic 'slechts' 21. Beide spelers wisten geen breakkansen af te dwingen. De andere halve finale bij de heren gaat tussen de Amerikaan Sam Querrey en de Fransman Nicolas Mahut.