Voortbestaan Fortuna Sittard hoogst onzeker

Het lijkt erop dat met Fortuna Sittard er weer een ploeg uit het profvoetbal zal gaan verdwijnen. Volgens extern adviseur Paul van der Kraan is er nog steeds geen oplossing gevonden voor de financiële problemen van de Limburgse Jupiler Leagueclub en nadert de deadline om zekerheid te kunnen geven snel.

Van der Kraan: "We moeten uiterlijk vandaag (vrijdag 10 juni) het volledige bedrag bijeen hebben om het crediteurenakkoord mee te betalen. Maar dat akkoord valt duurder uit dan verwacht. Er is mogelijk een oplossing gevonden, maar het is onduidelijk of die op tijd gerealiseerd kan worden. Als uiterlijk in de loop van vrijdag hierover een akkoord is bereikt, dan ziet het er voor de club goed uit. Lukt dit niet, dan hebben we een levensgroot probleem."

Fortuna heeft van de KNVB tot komende woensdag de tijd gekregen om een sluitende begroting voor het komende seizoen in te leveren. Mocht dit niet lukken dan lijkt de licentie van de Limburgers ingetrokken te worden en stevenen ze af op een faillissement.