Festival Classique nu in Scheveningen

Na negen jaar in het hart van Den Haag is het Festival Classique dit jaar verhuisd naar Scheveningen. Van vrijdag 10 tot en met zondag 19 juni viert het festival voor klassieke muziek zijn tienjarig bestaan met meer dan honderd voorstellingen en concerten in de badplaats, onder meer in het Kurhaus en op de Pier. De editie vorig jaar, op en rond de Haagse Hofvijver, trok 37.000 bezoekers.

Op het programma staat bijvoorbeeld het Residentie Orkest met de voorstelling Urban Jungle, met werken van Bernstein, Barber en Saint-Saëns. De voorstelling Opera by the Sea brengt hoogtepunten uit onder meer De Vliegende Hollander, De Parelvissers en Madame Butterfly. Voor kinderen is er het Haags Kindergala.

De NTR is de nieuwe mediapartner van Festival Classique. Zaterdagavond 11 juni is er een live-uitzending vanuit het Kurhaus onder de titel Podium aan Zee, met muziek, maar ook buitenoptredens op de Pier met dansers en acteurs.

 

Wat een prachtig samenspel van Joachim Eijlander en Besim Hoti op de Pier! Vooropnames van de @omroepntr uitzending @depierscheveningen #scheveningen

Een video die is geplaatst door Festival Classique (@festivalclassique) op9 Jun 2016 om 10:21 PDT

Festival Classique nu in Scheveningen
Festival Classique nu in Scheveningen (Foto: ANP)