Honda en Ferrari verbeteren motor voor Canada

Honda zet voor de Grand Prix van Canada een verbeterde Formule 1-motor in, zo is bekend geworden. De Japanners gebruiken twee van hun beschikbare tokens om de turbo te verbeteren bij de McLarens van Fernando Alonso en Jenson Button.

Normaal gesproken levert een verbeterde turbo meer paardenkrachten op, maar bij Honda zal, volgens Motorsport, de verbetering erop gericht zijn om het opslaan van herbruikbare energie te verbeteren. Hierdoor kunnen de McLaren-coureurs gedurende een ronde meer energie inzetten, wat tijdwinst oplevert.

Daarnaast komt ExxonMobil dit weekend in Montreal met een nieuwe brandstof voor de Honda-motor. De prestatiewinst zou volgens Bruce Crawley, motorsportmanager van het Amerikaanse bedrijf, een winst van 5kW op moeten leveren, oftewel een procent extra pk's.

Ook Ferrari zet dit weekend enkele tokens in om haar motor te verbeteren. Evenals bij Honda is de verbetering erop gericht om meer herbruikbare energie op te kunnen slaan om deze in te kunnen zetten. Daarnaast neemt Shell nieuwe brandstoffen mee, wat moet zorgen voor prestatieverbeteringen. Verder is de achterwielophanging van de SF16-H aangepast om de mechanische grip te verbeteren en de achterbanden beter te laten presteren.